A legújabb eredményekről tanácskoztak az onkológusok

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szimpóziumára mintegy 270 szakember regisztrált szerte az országból: az amerikai világkongresszus után a legújabb eredményeket ismertették az előadók.

Amint arra dr. Pajkos Gábor (képünkön), az MKOT elnöke és prof. dr. Bodoky György, az Update’18 szimpózium elnöke köszöntőjében emlékeztetett, az ASCO, az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság június eleji kongresszusa évek óta a világ meghatározó szakmai fóruma.

2018-ban több mint 35 ezer résztvevő vett részt a chicago-i tudományos megafórumon. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság által felkért szakemberek az Update’18 szimpózium keretében a legújabb nemzetközi eredményeket osztották meg a magyar onkológusokkal és más szakorvosokkal Mátraházán. A kétnapos továbbképzésen az áttekintő előadások az ASCO újdonságairól számoltak be, emellett az előadók személyes véleményét, szakmai reflexióit is tartalmazták. A fórum lehetőséget biztosított arra is, hogy a hazai gyakorlatba átültethető eredményeket megvitassák a résztvevők.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top