rákkutatás

10 éven belül áttörés a rákgyógyításban?

10 éven belül áttörés a rákgyógyításban?

Komoly betegségek gyógyításában várható jelentős előrelépés a következő évtizedben, közülük is leginkább a daganatok orvoslásának fejlődésében bíznak a legnagyobb gyógyszergyártók vezetői – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) kutatásának eredményeiből.

Mit jelent az onkológiai hatóanyagok klinikai gyógyszervizsgálata?

Emlődaganatos nők tízezreit kezelik jelenleg is új hatóanyagokat felhasználó – vagy már használt gyógyszereket új kombinációkban alkalmazó – klinikai gyógyszervizsgálatok keretében szerte a világon, Magyarországon is rendszeresek az ilyen vizsgálatok.

Gyógyszervizsgálatok: hogyan találhat rá a legújabb hatóanyagokra az onkológiákon?

Világszerte több száz olyan hatóanyaggal kezelnek betegeket, amit még nem nyilvánítottak gyógyszerré, vagy egy adott betegségtípusban történt használatot követően szeretnének más betegségfajtában is alkalmazni. A klinikai vizsgálatok egyik fő célterülete az onkológia:

Mit jelent az onkológiai hatóanyagok klinikai gyógyszervizsgálata?

Mielőtt egy új hatóanyagot gyógyszerként törzskönyveznek vagy egy már adott betegségtípusra bevezetett gyógyszert más betegségtípusra is engedélyeznek, a gyógyszergyártónak klinikai gyógyszervizsgálatokat kell végeznie, hogy bizonyítsa a készítmény biztonságosságát és hatékonyságát.

Top